Een kijkje in de klassen

maart 2024


Vandaag begonnen we de dag met een leuke knutselles van juf Hedy. We versierden autootjes met laagjes klei; een soort schilderen maar dan 3d. Wat zijn de werkjes mooi geworden! 🥰

Verder hadden we weer heerlijk vers fruit van Özturk vandaag. De aardbeitjes waren zo op; die vielen in de smaak! 🍓 🍐 🍎 🍊 
 
Tot slot leerden we over onze doorzetkracht. Soms moeten we iets doen wat niet meteen lukt of minder onze interesse heeft. Dan heb je doorzetkracht nodig om het werkje toch af te kunnen maken. We versierden een paasei met propjes crepepapier. Een werkje wat best wat tijd kost en eentonig kan zijn. We gebruikten allemaal onze doorzetkracht en hebben het werkje allemaal afgemaakt! ❤️


Vorige week hebben we heel veel leuke dingen gedaan:

- Op maandag hadden we bij rekenen een les over spiegelen. We gingen aan de slag met spiegeltjes, wat deden de kinderen dit goed!
- Op dinsdag hadden we een circuit. Dan gaan we in groepjes aan de slag met verschillende spelletjes/werkjes.
- Op woensdag was Yara jarig, ze had een lekkere traktatie meegebracht. De kinderen hebben ervan gesmuld!
- Op donderdag hadden de kinderen een loopdictee. Ook dit kunnen ze al heel zelfstandig.

Vandaag gaan we weer heerlijk aan de slag.februari 2024


Vandaag was de burgemeester 
van Eindhoven, Jeroen Dijsselbloem, bij ons op school. Na een rondleiding door onze school bracht hij een bezoek aan onze klas. In de middag hebben de kinderen een half uurtje de tijd gehad om hem vragen te stellen, om een aantal dilemma's aan hem voor te leggen en hebben ze spelletjes gespeeld. Deze spellen hebben alles te maken met het inzetten van onze breinkrachten, zoals stopkracht, startkracht, buigkracht, etc.
Een aantal kinderen hebben uitgelegd waarom wij in de klas, en school, hieraan werken en waarom we bepaalde spellen spelen. De burgemeester was erg enthousiast over onze school, en zeker over groep 6a. Voor de kinderen een unieke ervaring, welke ze niet snel zullen vergeten!
 


januari 2024


Taatuu taatuu !! Dat was een leuke verrassing vandaag, er kwam een echte ambulance op het schoolplein. Eerst werd een brancard in de hal gereden en kregen we een uitgebreide uitleg van ambulancemedewerker Casper. Daham mocht even zijn bloeddruk laten opmeten: helemaal in orde ! Daarna mochten we in hele kleine groepjes even kort kijken in de ambulance. Sommige kinderen mochten zelfs de sirene laten afgaan. Echt een gave wagen.

Verder hebben we ons liedje 'de dokter' weer geoefend en zijn de kinderen in groep 2 begonnen met het zelfstandig werken in hun 'Ik kan het zelf'-boekje. Ook knutselen we deze week een dokter. Toen we naar huis gingen werd iedereen helemaal wit door de sneeuw! De sloffen gebruiken we dus nog steeds intensief met dit weer.