Nieuws november/december 2022

Kerstwens

December was weer een hele gezellige maand op school; met het bezoek van Sinterklaas en alle leuke kerst-activiteiten; het kerst-knutselen, het kerstdiner, de kerstmarkt en niet te vergeten het kerstspel dat werd opgevoerd door het team. En wederom was de actie ‘gezinnen voor gezinnen’ een groot succes. Het hele team van basisschool Beppino Sarto wenst u een gelukkig nieuwjaar!πŸŽ‡πŸŽ†

Jumpsquare

Yakob Tokhi van basisschool Beppino Sarto was de winnaar van de Kies je Sport en Kunst tekenwedstrijd. πŸ† Zijn tekening verscheen in het bewaarboekje. πŸ“• Én hij won voor zijn hele klas 1,5 uur trampolinespringen bij Jumpsquare in Eindhoven. Staat jouw tekening volgend jaar in het bewaarboekje? 🎨 Maak een tekening met sport en cultuur in de hoofdrol en stuur deze naar sport@eindhoven.nl onder vermelding van je naam, leeftijd, klas en school. Succes!

Pyjamazingen

Voor de groepen 1 t/m 5 was het gisteren weer pyjama zingen! Wat een feestelijk gezellig moment van samen zijn, onder muzikale begeleiding van meneer Jos en een mooi verhaal voorgelezen door juf Marie-José.

GLOW

We hebben een echte kunstenaar op onze school! Dit schooljaar heeft onze school weer deelgenomen aan het project van GLOW. De kinderen hebben MuseumMonsters gemaakt. De tekening van Zakirali uit groep 5a is uitgekozen door kunstenaar Hugo Vrijdag en tijdens GLOW geprojecteerd op het Van Abbemuseum. Wat gaaf!

Week van respect

Van 7 t/m 14 November deed Beppino Sarto mee aan de week van respect. Een initiatief van de respect foundation. Sinds 2006 organiseert de Respect Foundation de jaarlijkse nationale campagne 'Week van Respect'. Een week waarin zij jongeren inspireren en activeren bij te dragen aan een samenleving waarin zij zich thuis voelen. Te beginnen bij jongeren, de generatie van de toekomst. Want wat je jong leert, neem je de rest van je leven mee! De kracht van het persoonlijk verhaal is al 16 jaar één van de belangrijkste elementen in de Week van Respect. Ervaring leert dat dit zorgt voor (meer) begrip voor de ander, en je zo écht verbinding maakt met jongeren. Ook wij (groep 7 en 8 ) ontvingen een gastspreker in de klas in om zijn persoonlijke verhaal te delen.

Mad Science

Mad science “super structuren” Wekelijks is professor explosie bij ons op school en deze keer leren we over constructies.

Rommelpiet

Rommelpiet vergeet onze school nooitπŸ˜…πŸ™ˆ Gelukkig kunnen onze kinderen heel goed opruimen!

Schaatsfestijn

De 50e editie van het Basisschool Schaatsfestijn was een groot succes!

Schoolontbijt

Wat was het gezellig vanochtend in alle groepen. Heerlijk samen ontbijten! Het is een goede en gezonde start van je dag, zo kun je de hele dag fijn spelen en leren.