Nieuws maart/april 2023

Prehistorisch dorp groepen 5

Op dinsdag 18 april hebben de groepen 5 een bezoek gebracht aan het preHistorisch Dorp. We zijn terug in de tijd gegaan naar de vroege middeleeuwen, passend bij het thema van geschiedenis dat we op dit moment in de klas behandelen. De kinderen hebben samengewerkt om een touw te knopen, ze mochten een tinnen muntje gieten en hebben een kaars gemaakt. Het was een leuke en leerzame ochtend!

Verkeerswandeling kleutergroepen

Op een zonnige dinsdagmiddag in april hebben alle kleutergroepen samen een lente wandeling gemaakt naar de 'bokkentuin'. We hebben gezocht naar kikkerdril, verschillende soorten bloemen, planten en bomen. Ook hebben we gelet op de verkeersborden die we tegen kwamen en geoefend met goed kijken voordat je een straat oversteekt.

Weverijmuseum groepen 5

Op donderdag 30 maart 2023 zijn beide groepen 5 naar het Weverijmuseum in Geldrop geweest. We hebben in drie hallen geleerd over verschillende weefgetouwen en hoe deze vroeger zijn gebruikt. De kinderen hebben een speurtocht gedaan met vragen en een aantal kinderen mochten zelf een stukje theedoek weven. In de grote hal mochten we kijken hoe de wevers te werk gaan, waarbij een aantal kinderen de weefmachine aan/uit mochten zetten. Dat gaf een flinke herrie!

DAF museum groepen 6

De kinderen zijn 28 maart op bezoek geweest bij het DAF-Museum, waar ze in de ene verbazing naar de andere vielen. Middels een speurtocht in groepjes zijn ze het museum gaan ontdekken. Een bezoek aan het DAF Museum betekende een rondgang door de tijd, langs het historische erfgoed van Doorne’s Automobiel Fabriek. Dit vanaf de oprichting van het bedrijf door de gebroeders Hub en Wim van Doorne tot en met de modernste vrachtwagens die in de DAF fabrieken van de band komen. De kinderen vonden het erg interessant om te zien!

Nieuwe werkplekken

Nieuwe werkplekken in de gang bij de groepen 5/6. De kinderen kunnen behalve in de klas ook buiten de klas lekker werken en leren met en van elkaar.

Lente

Wij zijn klaar voor de lente! Heerlijk buitenspelen, dat is gezellig, goed voor de ontwikkeling en gezond. De kinderen uit groep 8 helpen in de pauze in groepjes bij de kleuters mee en leren hen spelletjes zoals hier te zien is bijvoorbeeld “Anne Maria Koekoek”.