Nieuws januari/februari 2023

Carnaval

Fijne carnaval! 🎉🎊 De opening door de prinsen en prinsessen van de school, een geweldig optreden van onze dansmarietjes en een fijne sfeer maakten het een top ochtend! Geniet van de welverdiende voorjaarsvakantie en we zien iedereen graag weer op maandag 27 februari.

Voorleeswedstrijd

Vanmorgen vond alweer de laatste voorronde plaats van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar van deze dag is geworden: Lieke van Basisschool Beppino Sarto. Ze las prachtig voor uit het boek De Sprookjessprokkelaar van Paul van Loon. Van harte gefeliciteerd Lieke! 🥳 Alle winnaars van de voorrondes gaan door naar de finale op 1 maart. De Nationale Voorleeswedstrijd viert in 2022-2023 haar 30-jarige jubileum. In die tijd is de wedstrijd uitgegroeid tot een van de grootste leescampagnes. Jaarlijks doen duizenden kinderen mee en krijgen plezier in (voor)lezen.

Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen 2023 zijn van woensdag 25 januari t/m vrijdag 4 februari. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt ze veel plezier. Speciaal voor baby's, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen.

Sneeuwpret

Wat een verrassing! De sneeuw blijft liggen. Dat waren hele leuke pauzes.